Land
de nl ch it fr uk lu gr Gartenbau-Versicherung in Europa

Raad van bestuur van Gartenbau-Versicherung

Manfred Klunke

Voorzitter raad van bestuur van Gartenbau-Versicherung VVaG

Naast ondernemingsbeleid behoren financiën, herverzekering, marketing, personeelsmanagement en risicomanagement tot het takenpakket van Manfred Klunke. De in 1958 in Selm (D) geboren tuinbouwingenieur volgde zijn opleiding in de bloem- en sierteelt in het Münsterland. In 1982 aanvaardde de heer Klunke zijn functie als sales executive in de buitendienst, waarbij de nadruk lag op risicomanagement en schaderegeling. Hierna volgde de benoeming tot gemachtigde, waarbij hij verantwoordelijk werd voor de buitendienstorganisatie. Als hoofd van de schadeafdeling werd hij tevens procuratiehouder. In 2007 werd hij benoemd tot plaatsvervangend directeur van het verzekeringsbedrijf. Nadat hij in eerste instantie plaatsvervangend lid was, werd hij in 2010 benoemd tot lid van de raad van bestuur van Gartenbau-Versicherung. Zijn werkgebied verschoof naar ondernemingsontwikkeling en de verdere positionering van de onderneming als dé gespecialiseerde verzekeraar voor de tuinbouw in Europa. In juli 2012 werd hij aangesteld als voorzitter van de raad van bestuur.

Manfred Klunke, Dipl.-Ing.

Manfred Klunke, Dipl.-Ing.

Christian Senft

Lid raad van bestuur van Gartenbau-Versicherung VVaG

Christian Senft is het nieuwste lid van de raad van bestuur van Gartenbau-Versicherung VVaG. Hij is geboren in 1978 in de stad Schweinfurt, wat ligt aan de rivier de Main in de mooie deelstaal Beieren. Hij studeerde tuinbouw aan de Technische Universiteit van Munchen, maar heeft ook een deel van zijn studie in Italie gedaan aan de Universita Di Bologna. Zowel tijdens zijn studie, als na het behalen van zijn titel Master of Science in Horticulture, werkte hij bij adviesinstanties voor de glastuinbouwsector op het gebied van techniek, bedrijfseconomie, gewasbescherming en teelt. In 2008 is Christian bij Gartenbau-Versicherung in dienst gekomen en hield hij zich vooral bezig met risicomanagement en verschillende projecten. Vanaf 2010 richtte hij zijn blik steeds meer op het buitenland, met name Zuid-Europa (Italië en Zwitserland). In 2013 werd hij benoemd tot gevolmachtigde voor heel Zuid Europa.

Christian Senft

Christian Senft, M. Sc.

Dr. Dietmar Kohlruss

Lid raad van bestuur van Gartenbau-Versicherung VVaG

Dr. Dietmar Kohlruss is sinds 1 juli 2019 lid van de raad van bestuur van Gartenbau-Versicherung VVaG. Zijn verantwoordelijkheden omvatten voornamelijk de gebieden human resources, boekhouding en financiën, actuarieel, herverzekering en rapportage aan de toezichthouders. Dr. Kohlruss heeft een doctoraat in de wiskunde en werkte aanvankelijk meer dan tien jaar bij Westfälische Provinzial Versicherung AG in Münster. In 2005 verhuisde hij naar de Keulse actuaris Meyerthole Siems Kohlruss (MSK), waar hij samenwerkte met Dr. Andreas Meyerthole en Onnen Siems en samen met hen sinds 2008 leiding gaf aan het bedrijf. De afgelopen jaren speelde Dr. Kohlruss een sleutelrol bij het vormgeven van MSK en begeleidde hij tal van klanten bij de introductie van het nieuwe toezichtregime, zo ook Gartenbau-Versicherung. De vertrouwde zakelijke relatie die al jaren bestaat tussen de twee bedrijven zal vanaf 1 juli in een nieuwe constellatie worden voortgezet.

 

 

Dr. Dietmar Kohlruss

Dr. Dietmar Kohlruss

Raad van commissarissen van Gartenbau-Versicherung

Frank Werner

Tuinbouwondernemer, Voorzitter raad van commissarissen, Niederkassel

Michael J Baumeister

Diplom-Ingenieur glastuinbouw, Directeur I.R., Niederkassel

Hermann Berchtenbreiter

Tuinbouwondernemer, München

Ute Martin

Tuinbouwondernemer, Zwenkau

Hanspeter Meyer

Tuinbouwondernemer, Wangen (Zwitserland)

Lothar Dahs

Plaatsvervanger voorzitter raad van commissarissen, Königswinter

Jens Schachtschneider

Tuinbouwondernemer, Neerstedt

Bete Schönges

Tuinbouwondernemer, Korschenbroich

Klaus Umbach

Tuinbouwondernemer, Heilbronn

 

 

 

 

 

Friedrich Haag

Erevoorzitter, Stuttgart

Matthias Geelen

Erelid, Staelen

Joachim Jeß

Erelid, Lübeck

Ledenvertegenwoordiging van Gartenbau-Versicherung

Gartenbau-Versicherung (GV) is een onderlinge verzekeringsmaatschappij. Het hoogste orgaan bij een onderlinge is de democratisch gekozen raad van ledenvertegenwoordigers. De raad van GV bestaat uit 40 vertegenwoordigers uit verschillende regio's. Elke vertegenwoordiger heeft ook een gekozen plaatsvervanger. Eén keer per jaar komen deze ledenvertegenwoordigers samen onder leiding van de voorzitter van de Raad van Commissarissen om besluiten te nemen over diverse beleidszaken.

up