Land
de nl ch it fr uk lu gr pl Gartenbau-Versicherung in Europa

Christian Senft wordt nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Gartenbau Versicherung

Manfred Klunke gaat deze zomer met pensioen

Bij Gartenbau-Versicherung vindt een bestuurswisseling plaats. Op 1 augustus 2022 wordt Christian Senft (43) voorzitter van de raad van bestuur en volgt daarmee Manfred Klunke (63) op, die na meer dan 40 jaar bij het bedrijf met pensioen gaat. Samen met directielid Dr. Dietmar Kohlruss zal Christian Senft in de toekomst het bestuur vormen van Gartenbau-Versicherung.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Frank Werner is ervan overtuigd dat de wisseling, die op de lange termijn is voorbereid, de juiste koers uitzet: "Wij hebben het volste vertrouwen in de capaciteiten van de heer Senft en dr. Kohlruss om Gartenbau-Versicherung naar een verdere succesvolle toekomst te leiden. Als ervaren directieteam staan zij voor continuïteit en tegelijkertijd voor nieuwe accenten en de wil om zaken vorm te geven. Zij vertegenwoordigen de competenties die wij, als gespecialiseerde verzekeraar, perfect combineren: Christian Senft is als Master of Science Horticulture een gedegen kenner van de internationale tuinbouw, terwijl Dr. Dietmar Kohlruss naam heeft gemaakt in de verzekeringswereld als directeur van een actuariële onderneming. Met hun professioneel op elkaar afgestemde knowhow uit beide werelden zullen zij ook onze leden in de (glas)tuinbouw optimaal beschermen tegen toenemende risico's en gevaren".

Namens de Raad van Commissarissen sprak Frank Werner zijn grote respect uit voor de aftredende bestuursvoorzitter Manfred Klunke voor zijn professionele levenswerk. "Bovenal heeft Manfred Klunke de processen van actief schadebeheer op doorslaggevende wijze vooruitgeholpen. Met zijn onschatbare gedetailleerde kennis, maar vooral met een sterke ethos, zag hij zichzelf altijd als een pleitbezorger voor alle leden, die streefde naar eerlijke oplossingen en snelle, ongecompliceerde hulp in geval van een schadegeval. Als hoofdverantwoordelijke voor de ontwikkeling van de onderneming heeft hij niet in de laatste plaats de uitbouw van de positionering van de onderneming als Europese gespecialiseerde verzekeraar voor de (glas)tuinbouwsector tot een zaak gemaakt die hem nauw aan het hart ligt."

Van zijn meer dan 40-jarige loopbaan heeft Manfred Klunke 28 jaar managementverantwoordelijkheid gedragen, waarvan 12 jaar als lid van de Raad van Bestuur en 10 jaar als voorzitter. Na 1 augustus zal de heer Klunke nog tot het einde van het jaar in een adviserende rol voor de onderneming blijven werken.

Christian Senft, lid van de raad van bestuur en toekomstig voorzitter van de raad van bestuur van Gartenbau-Versicherung

up